Prevrnuti kolač s kruškama


SASTOJCI:

  • 1 tegla kompota od krušaka,
  •  125 g maslaca,
  •  2 šolje žutog šećera,
  •  4 jajeta,
  •  1,5 šolja brašna,
  •  1 kesica praška za pecivo,
  •  pola šolje jogurta,
  •  sok od pola limuna, 
  • 1 vanilin šećer, 
  • 1 burbon vanila


PRIRPEMA:
U vreo kalup za pečenje stavite šolju sećera, pa kad počne da se topi, sklonite s vatre i poređajte oceđene kruške. Prelijte sokom od limuna, vanilom i burbon vanilom. Preko rasporedite trećinu maslaca. Umutite preostali šećer i maslac, pa u to dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i na kraju umućena belanca. Prelijte smesu preko krušaka i pecite 35 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je testo gotovo. Pečeni kolač pokrijte većim tanjirom i brzo prevrnite kolač na tanjir

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Galeta sa šljivama

Čokoladno malinasti oblak-Fina lagana tortica sa kremom bez maslaca ili margarina ,sa malinama i čokoladom ,nikoga ne ostavlja ravnodušnim! –