Prevrnuti kolač s kruškama
SASTOJCI:
- 1 tegla kompota od krušaka,
- 125 g maslaca,
- 2 šolje žutog šećera,
- 4 jajeta,
- 1,5 šolja brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- pola šolje jogurta,
- sok od pola limuna,
- 1 vanilin šećer,
- 1 burbon vanila
PRIRPEMA:
U vreo kalup za pečenje stavite šolju sećera, pa kad počne da se topi, sklonite s vatre i poređajte oceđene kruške. Prelijte sokom od limuna, vanilom i burbon vanilom. Preko rasporedite trećinu maslaca. Umutite preostali šećer i maslac, pa u to dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i na kraju umućena belanca. Prelijte smesu preko krušaka i pecite 35 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je testo gotovo. Pečeni kolač pokrijte većim tanjirom i brzo prevrnite kolač na tanjir
Primjedbe
Objavi komentar