Veoma ukusan kolac-Madarica
Sastojci:
Tijesto:
600gr brasna
1 kasikica praska za pecivo
200 gr margarina
2 jaja
200gr secera
6 kasika kiselog vrhnja
Ostaviti malo na hladnom i onda podjeliti na 4-5 loptica.Svaku lopticu razvaljati na tanko(ja uzmem onaj masni papir ima za kupiti vec gotovo izrezan i razvaljam skoro po njegovoj velicini ili po velicini velike tepsije jer se svako Tijesto mora na obrnutoj strani tepsije peci.Tjesto mora biti tanko i dobro se paziti da ne porumeni vec da ostane svjetlo dok se pece.
Fil:
Uprziti 400gr secer,dodati 1 litru mljeka(mljeka malo odvojiti i razmutit sa brasnom)karamel se mora otopiti u mljeku dodati 200gr brasna(razmucenog u mljeku) 2-3 rebra cokolade i 250gr margarina u vruc fil,sve dobro izjednaciti i filovati kore.Na kraju na zadnju koru staviti glazuru od cokolade.
Tijesto:
600gr brasna
1 kasikica praska za pecivo
200 gr margarina
2 jaja
200gr secera
6 kasika kiselog vrhnja
Ostaviti malo na hladnom i onda podjeliti na 4-5 loptica.Svaku lopticu razvaljati na tanko(ja uzmem onaj masni papir ima za kupiti vec gotovo izrezan i razvaljam skoro po njegovoj velicini ili po velicini velike tepsije jer se svako Tijesto mora na obrnutoj strani tepsije peci.Tjesto mora biti tanko i dobro se paziti da ne porumeni vec da ostane svjetlo dok se pece.
Fil:
Uprziti 400gr secer,dodati 1 litru mljeka(mljeka malo odvojiti i razmutit sa brasnom)karamel se mora otopiti u mljeku dodati 200gr brasna(razmucenog u mljeku) 2-3 rebra cokolade i 250gr margarina u vruc fil,sve dobro izjednaciti i filovati kore.Na kraju na zadnju koru staviti glazuru od cokolade.
Primjedbe
Objavi komentar