Carske mrvice s višnjama


SASTOJCI:

  • 1 tegla kompota od višanja,
  •  30 g suvog grožđa,
  •  2 kašike ruma,
  •  4 jajeta, 
  • 30 g šećera, 
  • 1 kesica vanilin šećera, 
  • 375 ml mleka, 
  • 50 g maslaca,
  •  125 g brašna, 
  • so, 
  • šećer u prahu


PRIPREMA:
Suvo grožđe potopite u rum i kad omekša, odlijte višak ruma. Umutite žumanca sa mlekom, vanilin šećerom, brašnom, suvim grožđem i na kraju dodajte čvrsto umućen sneg od belanaca i šećera. U većem tiganju otopite maslac, izlijte polovinu smese i na tihoj vatri pecite. Kad se s jedne strane zapeče, okrenite je kao palačinku. Kad se i druga strana zapeče, iseckajte viljuškom na komadiće i prebacite na tanjir. Isto uradite još jednom. Služite sa oceđenim višnjama iz kompota i sve obilno pospite šećerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Prevrnuti kolač s kruškama

Galeta sa šljivama

Čokoladno malinasti oblak-Fina lagana tortica sa kremom bez maslaca ili margarina ,sa malinama i čokoladom ,nikoga ne ostavlja ravnodušnim! –