Carske mrvice s višnjama
SASTOJCI:
- 1 tegla kompota od višanja,
- 30 g suvog grožđa,
- 2 kašike ruma,
- 4 jajeta,
- 30 g šećera,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 375 ml mleka,
- 50 g maslaca,
- 125 g brašna,
- so,
- šećer u prahu
PRIPREMA:
Suvo grožđe potopite u rum i kad omekša, odlijte višak ruma. Umutite žumanca sa mlekom, vanilin šećerom, brašnom, suvim grožđem i na kraju dodajte čvrsto umućen sneg od belanaca i šećera. U većem tiganju otopite maslac, izlijte polovinu smese i na tihoj vatri pecite. Kad se s jedne strane zapeče, okrenite je kao palačinku. Kad se i druga strana zapeče, iseckajte viljuškom na komadiće i prebacite na tanjir. Isto uradite još jednom. Služite sa oceđenim višnjama iz kompota i sve obilno pospite šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar