Čokoladni raspuknuti keksići


POTREBNO:


  • 220 g brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 350 g šećera
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 250 g maslaca
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja

PRIPREMA:


  1. Pomiješati u posudi sve suhe sastojke.
  2. Čokoladu natrgati na komadiće pa ju otopiti na laganoj vatri zajedno s maslacem.
  3. Suhim sastojcima dodati jaja i malo prohlađenu otopinu čokolade i maslaca. Sve dobro izmiksati mikserom sa spiralama ili nastavkom za tijesta. Dodati u tijesto bijelu čokoladu natrganu na komadiće i dobro ju umijesiti kako bi se rasporedila po cijeloj masi. Ako vam je masa premekana, odložite je na 15-tak minuta u hladnjak.
  4. Sada rukom raditi male kuglice veličine oraha, lagano ih spljoštiti dlanovima kako biste dobili male diskove, slagati ih u lim na papir za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 175ºC 10 minuta.
  5. Pečene keksiće ohladiti i pospremiti u kutiju s poklopcem.
  6. Dobar tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Prevrnuti kolač s kruškama

Galeta sa šljivama

Čokoladno malinasti oblak-Fina lagana tortica sa kremom bez maslaca ili margarina ,sa malinama i čokoladom ,nikoga ne ostavlja ravnodušnim! –