Čokoladni raspuknuti keksići
POTREBNO:
- 220 g brašna
- 3 žlice kakaa
- 350 g šećera
- 200 g tamne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 250 g maslaca
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
PRIPREMA:
- Pomiješati u posudi sve suhe sastojke.
- Čokoladu natrgati na komadiće pa ju otopiti na laganoj vatri zajedno s maslacem.
- Suhim sastojcima dodati jaja i malo prohlađenu otopinu čokolade i maslaca. Sve dobro izmiksati mikserom sa spiralama ili nastavkom za tijesta. Dodati u tijesto bijelu čokoladu natrganu na komadiće i dobro ju umijesiti kako bi se rasporedila po cijeloj masi. Ako vam je masa premekana, odložite je na 15-tak minuta u hladnjak.
- Sada rukom raditi male kuglice veličine oraha, lagano ih spljoštiti dlanovima kako biste dobili male diskove, slagati ih u lim na papir za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 175ºC 10 minuta.
- Pečene keksiće ohladiti i pospremiti u kutiju s poklopcem.
- Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar