SASTOJCI: 1 tegla kompota od krušaka, 125 g maslaca, 2 šolje žutog šećera, 4 jajeta, 1,5 šolja brašna, 1 kesica praška za pecivo, pola šolje jogurta, sok od pola limuna, 1 vanilin šećer, 1 burbon vanila PRIRPEMA: U vreo kalup za pečenje stavite šolju sećera, pa kad počne da se topi, sklonite s vatre i poređajte oceđene kruške. Prelijte sokom od limuna, vanilom i burbon vanilom. Preko rasporedite trećinu maslaca. Umutite preostali šećer i maslac, pa u to dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i na kraju umućena belanca. Prelijte smesu preko krušaka i pecite 35 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je testo gotovo. Pečeni kolač pokrijte većim tanjirom i brzo prevrnite kolač na tanjir
Primjedbe
Objavi komentar