Ledena Bajadera

Sastojci

  • KORA: 100 gr.margarine
  • 3 kašike šečera
  • 100 gr.tamne čokolade
  • 2 kašike kakava u prahu
  • 300 gr. mlevene Plazme
  • 100 gr.oraha(seckanih i mlevenih)
  • 2dcl mleka
  • FIL: 4 dcl mleka
  • 1 vanil puding
  • 100 gr.margarine
  • 3 kašike šečera
  • 1 bourbon vanil šečer
  • GLAZURA: 100 gr. tamne čokolade(može i malo više)
  • Priprema

    1. 1.
      Otopiti 100gr.tamne čokolade.Posebno umutiti 1oogr.omekšale margarine sa 3 kašike šečera i dodati otopljenu čokoladu. Posebno sjediniti 300 gr.mlevene Plazme,2dcl mleka,2 kašike kakava u prahu i 100 gr.oraha(seckanih i mlevenih) i to dobro izmešati. To sjediniti sa masom od čoklade i maslaca i izmešati u kompaktnu smesu.
    2. 2.
      U manju šerpu sipati 3dcl mleka,dodati 3 kašike šečera i staviti da provri lagano.Za to vreme dok ne provri 1 prašak za puding od vanile smešati sa 1 dcl mleka,u to dodati 1 bourbon vanil šečer...to smešati i sipati u zavrelo mleko te na brzo pokuhati  i skloniti na hladno da se ohladi. Kad se ohladi,smešati ga sa 100 gr.omekšale margarine.
    3. 3.
      U manju tepsiju 20 /33(otprilike) staviti smesu(koru) i poravnati...preko toga staviti fil od pudingai poravnati.
    4. 4.
      Na kraju preko fila staviti glazuru koju napraviti da nad parom otopiš 100 gr.tamne čokolade i malo ulja. Može se ukrasiti il mlevenim orasima il čokoladnim mrvicama

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Prevrnuti kolač s kruškama

Galeta sa šljivama

Čokoladno malinasti oblak-Fina lagana tortica sa kremom bez maslaca ili margarina ,sa malinama i čokoladom ,nikoga ne ostavlja ravnodušnim! –