Sufle s breskvama
SASTOJCI:
- 1 konzerva kompota od breskvi,
- 70 g suvog grožđa,
- 3 kesice želatina,
- 150 ml vode,
- 250 ml slatke pavlake,
- 100 g šećera u prahu,
- 2 kesice pudinga od vanile,
- 500 ml mleka,
- 3 kašike šećera
PRIPREMA:
Suvo grožđe potopite u soku od kompota i kad nabubri, ocedite. Puding razmutite sa malo mleka, a preostalo mleko i šećer stavite da se kuva. Pre nego što provri, mleko sastavite s razmućenim pudingom i kuvajte da se dobro zgusne. Odvojite četiri polutke breskvi, a preostale izgnječite i pospite šećerom u prahu. Želatin prelijte vodom i rastopite ga na laganoj vatri neprekidno mešajući. Zatim ga sastavite s pireom od breskvi, dodajte limunov sok i dobro umućeni šlag, te lagano sve umešajte. Smesu sjedinite s prohlađenim pudingom i suvim grožđem, pa preručite u okrugli podmazani kalup i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Odvojene breskve isecite na kriške i poslužite uz sufle.
Primjedbe
Objavi komentar