Sufle s breskvama


SASTOJCI:

  • 1 konzerva kompota od breskvi,
  •  70 g suvog grožđa,
  •  3 kesice želatina,
  •  150 ml vode, 
  • 250 ml slatke pavlake,
  •  100 g šećera u prahu, 
  • 2 kesice pudinga od vanile,
  •  500 ml mleka,
  •  3 kašike šećera


PRIPREMA:
Suvo grožđe potopite u soku od kompota i kad nabubri, ocedite. Puding razmutite sa malo mleka, a preostalo mleko i šećer stavite da se kuva. Pre nego što provri, mleko sastavite s razmućenim pudingom i kuvajte da se dobro zgusne. Odvojite četiri polutke breskvi, a preostale izgnječite i pospite šećerom u prahu. Želatin prelijte vodom i rastopite ga na laganoj vatri neprekidno mešajući. Zatim ga sastavite s pireom od breskvi, dodajte limunov sok i dobro umućeni šlag, te lagano sve umešajte. Smesu sjedinite s prohlađenim pudingom i suvim grožđem, pa preručite u okrugli podmazani kalup i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Odvojene breskve isecite na kriške i poslužite uz sufle.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Prevrnuti kolač s kruškama

Galeta sa šljivama

Čokoladno malinasti oblak-Fina lagana tortica sa kremom bez maslaca ili margarina ,sa malinama i čokoladom ,nikoga ne ostavlja ravnodušnim! –