POSNE KIFLICE I SVE ONO BEZ ČEGA NEMA SLAVE
Sastojci:
1 kg brašna
½ litre Dijamant suncokretovog ulja
1,5 čaša piva
2 praška za pecivo
Šećer
Susam
So
Kisela voda
Priprema:
U činiju sa brašnom sipajte prašak za pecivo, dve kašike šećera i pola kašičice soli. Kada ih umešate, polako dodajte prvo ulje a zatim i pivo i rakijsku čašu kisele vode. Od toga zamesite testo, dok ne dobijete glatku i homogenu masu.
1 kg brašna
½ litre Dijamant suncokretovog ulja
1,5 čaša piva
2 praška za pecivo
Šećer
Susam
So
Kisela voda
Priprema:
U činiju sa brašnom sipajte prašak za pecivo, dve kašike šećera i pola kašičice soli. Kada ih umešate, polako dodajte prvo ulje a zatim i pivo i rakijsku čašu kisele vode. Od toga zamesite testo, dok ne dobijete glatku i homogenu masu.
Zbog praška za pecivo, budite spremni da se kiflice veoma povećaju, pa ih umesite tanke i manje. Premažite ih kiselom vodom i – ukoliko ste zacrtali da budu za slani deo trpeze - posejte malo krupne soli koja će kasnije lepo hrskati. Složite ih u pleh koji ste premazali margarinom i pecite na 200 stepeni. Kada se zarumene, smanjite temperaturu na 180 stepeni.
Kada su gotove, izvadite ih iz rerne i odmah prekrijte čistom platnenom krpom, ne pritiskajući ih.
Pored njih, na trpezu iznesite i činijicu sa Dijamant majonezom ili ajvarom. Uživajte, ako preostane neka nakon gostiju. Ako...
Primjedbe
Objavi komentar