Brzi kolač sa čokoladom i pekmezom
Fini sočan kolač u čijem je sastavu pekmez od kajsija i preliv od čokolade. Sundjerast i veoma mekan.
brzi kolac sa cokoladom i pekmezomSastojci:
3 jaja
8 kašika kristal šećera
3 pune kašike pekmeza od kajsije
150 ml mleka
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
250 ml slatke pavlake ( može i pavlaka za šlag )
150 gr čokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, nije potrebno odvajati žumanca i belanca, pa kada pobele dodati mleko i ulje opet uz mučenje.
Na kraju dodati pekmez, kakao, brašno i prašak za pecivo i opet umutiti.
Pleh 30 x 20 cm pouljiti i posuti brašnom pa istresti celu masu za kolač.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni.
Peći oko 30 minuta zavisno od rerne. Testirati čačkalicom da li je pečen.
Pečen kolač izvaditi i izbušiti viljuškom ili čačkalicom da ima dosta rupica.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu.
Mešati dok se potpuno ne ohladi i sjedini pa preliti ceo kolač.
Malo vrteti tepsiju, podignuti jedan kraj, pa drugi, da kolač stoji ukoso da bi čokoada lepo svuda prošla
brzi kolac sa cokoladom i pekmezomSastojci:
3 jaja
8 kašika kristal šećera
3 pune kašike pekmeza od kajsije
150 ml mleka
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
250 ml slatke pavlake ( može i pavlaka za šlag )
150 gr čokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, nije potrebno odvajati žumanca i belanca, pa kada pobele dodati mleko i ulje opet uz mučenje.
Na kraju dodati pekmez, kakao, brašno i prašak za pecivo i opet umutiti.
Pleh 30 x 20 cm pouljiti i posuti brašnom pa istresti celu masu za kolač.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni.
Peći oko 30 minuta zavisno od rerne. Testirati čačkalicom da li je pečen.
Pečen kolač izvaditi i izbušiti viljuškom ili čačkalicom da ima dosta rupica.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu.
Mešati dok se potpuno ne ohladi i sjedini pa preliti ceo kolač.
Malo vrteti tepsiju, podignuti jedan kraj, pa drugi, da kolač stoji ukoso da bi čokoada lepo svuda prošla
Primjedbe
Objavi komentar