Čokoladna kokos fantazija
Torta sjajnog ukusa, kombinacija čokolade i kokos fila, sve lepo sjedinjeno u jedan ukus.
cokoladna kokos fantazijaSastojci za kore:
6 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
3 kašike mleka
3 kašike ulja
Fil:
1 l mleka
1 puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika gustina ( može biti i sve gustin , onda 8 kašika )
6 kašika šećera
100 gr kokosa
300 ml slatke pavlake ( mnogo je lepo sa njom, ali ako ne želite onda 250 gr maslaca )
Čokoladni krem ( ganache ):
250 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet umutiti.
Dodati mleko i ulje uz mućenje.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve izmešati varjačom ( ne mikserom )
U pleh prečnika 23, 24 cm staviti papir i istresti celu smesu.
Staviti da se peče na 200 stepeni 10 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 15 minuta.
Isklučiti rernu i ostaviti da se tako sve zajedno hladi još 15 minuta.
Izvaditi koru i ostaviti da se hladi.
Ohladjenu koru iseći na tri jednaka dela.
Ukoli ne želite da sečete il ine znate možete da pečete tri puta korice.
Dok se kore peku pomešati puding, gustin i šećer pa dodati 200 ml hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
cokoladna kokos fantazija (2)Kad provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i umešati kokos.
Ostaviti da se hladi prekriveno folijom.
Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom kremu.
Ukoliko vam je gusto sipnite samo malo mleka i opet umutite.
Kada se kore ohlade, pravite čokoladni deo.
Pomešati slatku pavlaku i iskidanu čokoladu i staviti na paru da se otopi i zagreje.
Mešati stalno.
Kada se otopilo i dobila se retka glazura skloniti sa vatre.
Topao krem namazati na sve tri kore ravnomerno.
Ukoliko vam se čini da su vam kore suvlje, pre mazanja čokoladom možete da ih malo poprskate mlekom.
Ostavite tako korice namazana čokoladom da se glade.
Najbolje ako možete u frižider 10 – 15 minuta.
Kada se čokolada malo stegla stavite prvu koru nanesite trećinu krema.
Krem nanosite vadeći kašikom po malo na celu površinu kore i posle samo malo nožem razvučete.
Tako uradite i sa ostale dve kore, odgore je fil.
Preko fila pospite kokosom i dekorišite po želji
cokoladna kokos fantazijaSastojci za kore:
6 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
3 kašike mleka
3 kašike ulja
Fil:
1 l mleka
1 puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika gustina ( može biti i sve gustin , onda 8 kašika )
6 kašika šećera
100 gr kokosa
300 ml slatke pavlake ( mnogo je lepo sa njom, ali ako ne želite onda 250 gr maslaca )
Čokoladni krem ( ganache ):
250 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet umutiti.
Dodati mleko i ulje uz mućenje.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve izmešati varjačom ( ne mikserom )
U pleh prečnika 23, 24 cm staviti papir i istresti celu smesu.
Staviti da se peče na 200 stepeni 10 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 15 minuta.
Isklučiti rernu i ostaviti da se tako sve zajedno hladi još 15 minuta.
Izvaditi koru i ostaviti da se hladi.
Ohladjenu koru iseći na tri jednaka dela.
Ukoli ne želite da sečete il ine znate možete da pečete tri puta korice.
Dok se kore peku pomešati puding, gustin i šećer pa dodati 200 ml hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
cokoladna kokos fantazija (2)Kad provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i umešati kokos.
Ostaviti da se hladi prekriveno folijom.
Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom kremu.
Ukoliko vam je gusto sipnite samo malo mleka i opet umutite.
Kada se kore ohlade, pravite čokoladni deo.
Pomešati slatku pavlaku i iskidanu čokoladu i staviti na paru da se otopi i zagreje.
Mešati stalno.
Kada se otopilo i dobila se retka glazura skloniti sa vatre.
Topao krem namazati na sve tri kore ravnomerno.
Ukoliko vam se čini da su vam kore suvlje, pre mazanja čokoladom možete da ih malo poprskate mlekom.
Ostavite tako korice namazana čokoladom da se glade.
Najbolje ako možete u frižider 10 – 15 minuta.
Kada se čokolada malo stegla stavite prvu koru nanesite trećinu krema.
Krem nanosite vadeći kašikom po malo na celu površinu kore i posle samo malo nožem razvučete.
Tako uradite i sa ostale dve kore, odgore je fil.
Preko fila pospite kokosom i dekorišite po želji
Primjedbe
Objavi komentar