Domaći Kinder pingvin
SASTOJCI:
TIJESTO:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
½ praška za pecivo
1 žlica kakaa
3 žlice tople vode
3 žumanjka
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
1 želatina u prahu
4 žlice vode
PREMAZ:
200 gr čokolade
1 žlica ulja
70 gr margarina
100 ml vode
GLAZURA:
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr margarina
malo ulja
VIDEO:
PRIPREMA TANKOG BISKVITA
1. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
2. Šećer i žumanjke izradite pjenasto.
3. U žumanjke dodajte toplu vodu, kratko izradite.
4. Pomješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te dodajte u žumanjke i sjedinite.
5. Dodajte izrađene bjelanjke i pjenjačom sjedinite.
6. Pola smjese rasporedite na masnom papiru u tepsiji (moja je 24 x 37 cm).
7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Biskvit je dosta tanak pazite da ne zagori.
8. Ponovite potupak sa preostalim dijelom smjese.
PREMAZ OD ČOKOLADE
1. Čokoladu, ulje, margarin i vodu stavite kuhati na pari da se sastojci istope.
2. Ostavite da se malo prohladi.
KREMA OD ŠLAGA
1. U lončiću želatinu pomješajte sa vodom i ostavite da stoji.
2. Vrhnje za šlag izradite, neka bude čvrsto, ali ne premutiti.
3. Želatinu koja je nabubrila postavite iznad lagane vatre da se istopi, ali da ne bude vruća (pogledajte video).
4. U izrađeni šlag dodajte pomalo želatinu i miksajte.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Čokoladu, margarin i ulje stavite da se sastojci istope na pari.
2. Ostavite da se prohladi.
OVAKO SLAŽETE KINDER PINGVIN
1. Biskvit postavite na tacnu.
2. Rasporedite pola kreme od šlaga.
3. Premažite kremu sa prohlađenim premazom.
4. Stavite u frižider da se premaz stegne.
5. Rasporedite ostatak kreme od šlaga.
6. Postavite biskvit i lagano pritisnite.
7. Prelijte čokoladnu glazuru.
8. Stavite kolač u frižider.
9. Prije rezanja neka vam kolač stoji na sobnoj temperaturi 10- 15 minuta, tako neće pucati pri rezanju
TIJESTO:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
½ praška za pecivo
1 žlica kakaa
3 žlice tople vode
3 žumanjka
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
1 želatina u prahu
4 žlice vode
PREMAZ:
200 gr čokolade
1 žlica ulja
70 gr margarina
100 ml vode
GLAZURA:
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr margarina
malo ulja
VIDEO:
PRIPREMA TANKOG BISKVITA
1. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
2. Šećer i žumanjke izradite pjenasto.
3. U žumanjke dodajte toplu vodu, kratko izradite.
4. Pomješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te dodajte u žumanjke i sjedinite.
5. Dodajte izrađene bjelanjke i pjenjačom sjedinite.
6. Pola smjese rasporedite na masnom papiru u tepsiji (moja je 24 x 37 cm).
7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Biskvit je dosta tanak pazite da ne zagori.
8. Ponovite potupak sa preostalim dijelom smjese.
PREMAZ OD ČOKOLADE
1. Čokoladu, ulje, margarin i vodu stavite kuhati na pari da se sastojci istope.
2. Ostavite da se malo prohladi.
KREMA OD ŠLAGA
1. U lončiću želatinu pomješajte sa vodom i ostavite da stoji.
2. Vrhnje za šlag izradite, neka bude čvrsto, ali ne premutiti.
3. Želatinu koja je nabubrila postavite iznad lagane vatre da se istopi, ali da ne bude vruća (pogledajte video).
4. U izrađeni šlag dodajte pomalo želatinu i miksajte.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Čokoladu, margarin i ulje stavite da se sastojci istope na pari.
2. Ostavite da se prohladi.
OVAKO SLAŽETE KINDER PINGVIN
1. Biskvit postavite na tacnu.
2. Rasporedite pola kreme od šlaga.
3. Premažite kremu sa prohlađenim premazom.
4. Stavite u frižider da se premaz stegne.
5. Rasporedite ostatak kreme od šlaga.
6. Postavite biskvit i lagano pritisnite.
7. Prelijte čokoladnu glazuru.
8. Stavite kolač u frižider.
9. Prije rezanja neka vam kolač stoji na sobnoj temperaturi 10- 15 minuta, tako neće pucati pri rezanju
Primjedbe
Objavi komentar