Moskva torta
SASTOJCI
KORE:
16 bjelanjaka
16 žlica šećera
28 žlica oraha
4 žlice brašna
FIL :
16 žumanjaka
16 žlica šećera
1 puding od vanilije
500 ml mlijeka
1 žlica gustina
250 g margarina
OSTALO:
500 ml šlaga
1 teglica višanja
1 konzerva ananasa
150 g sjeckanih oraha
KORE SA ORASIMA
1. Umutite u čvrst snijeg 4 bjelanjka i lagano dodajte 4 žlice šećera.
2. Dodajte 7 žlica oraha i 1 žlicu brašna, te lagano promiješajte sa kuhačom dok sve ne sjedinite.
3. U kalup na čije ste dno stavili masni papir salijte smjesu. Zbog dekoracije sam koristila kalup promjera 24 x 37 cm, a možete koristiti i kalup manjeg promjera, dobit ćete malo deblje kore.
4. Pecite na 170 stupnjeva 20–25 minuta, a ako pečete u manjem kalupu (zbog debljih kora) možete malo produžiti vrijeme pečenja.
5. Ponovite postupak još tri puta, tako da na kraju dobijete četiri kore.
VANILIN FIL
1. Žumanjke i šećer pjenasto izradite.
2. Dodajte puding i gustin koji ste izradili sa malo mlijeka od ukupnih 500 ml, ostatak mlijeka stavite kuhati.
3. U zakuhalo mlijeko lagano ulijte žumanjke.
4. Na laganoj vatri stalno miješajte fil da ne zagori zbog jaja, kada postane gusto ostavite da se ohladi.
5. U hladno dodajte izrađen margarin sobne temperature.
OSTALO
1. Šlag dobro umutite.
2. Višnje ocijedite i svaku prerežite na pola.
3. Ananas ocijedite.
4. Orahe isjeckajte.
PREMAZIVANJE MOSKVA TORTE
1. kora – žuti fil – višnje – orasi – šlag
2. kora – žuti fil – ananas – orasi – šlag
3. kora – žuti fil – višnje i ananas – orasi – šlag
4. kora – dekoracija po želji
SAVJETI:
1. Višnje i ananas koje trebate za zadnju koru ne morate pomiješati pa slagati, već je ljepše kada posebno slažete, jer sam ja pomiješala i ananas mi je poprimio crvenu boju višanja.
2. Na prvu koru kada sam došla do dijela kada trebam nanijeti šlag teško mi je išlo razmazivanje, jer ispod su se nalazili sjeckani orasi i višnje što mi je otežavalo. Dalje sam nastavila šlag premazivati na koru koja treba biti gornja, što se i vidi na slikama, a tako mi je bilo lakše.
KORE:
16 bjelanjaka
16 žlica šećera
28 žlica oraha
4 žlice brašna
FIL :
16 žumanjaka
16 žlica šećera
1 puding od vanilije
500 ml mlijeka
1 žlica gustina
250 g margarina
OSTALO:
500 ml šlaga
1 teglica višanja
1 konzerva ananasa
150 g sjeckanih oraha
KORE SA ORASIMA
1. Umutite u čvrst snijeg 4 bjelanjka i lagano dodajte 4 žlice šećera.
2. Dodajte 7 žlica oraha i 1 žlicu brašna, te lagano promiješajte sa kuhačom dok sve ne sjedinite.
3. U kalup na čije ste dno stavili masni papir salijte smjesu. Zbog dekoracije sam koristila kalup promjera 24 x 37 cm, a možete koristiti i kalup manjeg promjera, dobit ćete malo deblje kore.
4. Pecite na 170 stupnjeva 20–25 minuta, a ako pečete u manjem kalupu (zbog debljih kora) možete malo produžiti vrijeme pečenja.
5. Ponovite postupak još tri puta, tako da na kraju dobijete četiri kore.
VANILIN FIL
1. Žumanjke i šećer pjenasto izradite.
2. Dodajte puding i gustin koji ste izradili sa malo mlijeka od ukupnih 500 ml, ostatak mlijeka stavite kuhati.
3. U zakuhalo mlijeko lagano ulijte žumanjke.
4. Na laganoj vatri stalno miješajte fil da ne zagori zbog jaja, kada postane gusto ostavite da se ohladi.
5. U hladno dodajte izrađen margarin sobne temperature.
OSTALO
1. Šlag dobro umutite.
2. Višnje ocijedite i svaku prerežite na pola.
3. Ananas ocijedite.
4. Orahe isjeckajte.
PREMAZIVANJE MOSKVA TORTE
1. kora – žuti fil – višnje – orasi – šlag
2. kora – žuti fil – ananas – orasi – šlag
3. kora – žuti fil – višnje i ananas – orasi – šlag
4. kora – dekoracija po želji
SAVJETI:
1. Višnje i ananas koje trebate za zadnju koru ne morate pomiješati pa slagati, već je ljepše kada posebno slažete, jer sam ja pomiješala i ananas mi je poprimio crvenu boju višanja.
2. Na prvu koru kada sam došla do dijela kada trebam nanijeti šlag teško mi je išlo razmazivanje, jer ispod su se nalazili sjeckani orasi i višnje što mi je otežavalo. Dalje sam nastavila šlag premazivati na koru koja treba biti gornja, što se i vidi na slikama, a tako mi je bilo lakše.
Primjedbe
Objavi komentar