ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA SAMO POLA SATA: PRAVIM IH VEĆ DRUGI PUT U SEDAM DANA!!!
Sastojci
– 250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za kremu:
– 1 Krema za kremšnite Dolcela
– 500 ml vode
Za šlag:
– 600 ml vrhnja za šlag
– 2 Šlagfixa
Za glazuru:
– 200 g čokolade
– 30 g maslaca
Priprema
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
– 250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za kremu:
– 1 Krema za kremšnite Dolcela
– 500 ml vode
Za šlag:
– 600 ml vrhnja za šlag
– 2 Šlagfixa
Za glazuru:
– 200 g čokolade
– 30 g maslaca
Priprema
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
Primjedbe
Objavi komentar